de echte kleine micro varkentjes

Wij fokken al meer dan 27 jaar varkentjes en zijn met de mini begonnen en nu alleen nog met onze micro varkentjes

We fokken inmiddels geen minivarkentje meer maar alleen nog micro(zie hoofdstuk micro varkentjes voor meer informatie hierover)

Hoewel de Minivarkentjes bij ons al aardig klein waren voor een mini , zijn we toch verder gegaan met het fokken. We hebben nu met succes een zeer klein blijvend “micro” varkentje weten te fokken.

Ons doel is een superklein, ranker varkentje te fokken dat niet lijkt op een Göttinger of een Hangbuik en geheel vrij is van Engels ,Canadees en Amerikaans bloed dit omdat deze rassen te groot zijn voor ons fokprogramma. We hebben steeds weer een beertje gebruikt dat hoger op het been, een smaller gezicht en minder buik doorfokte. Zo zijn we gekomen aan ons huidige type en bouw varkentje.

Natuurlijk hebben we ook op karakter en gezondheid gefokt twee zeer belangrijke punten van aandacht

We hebben inmiddels een zeer klein minivarkentje gefokt waar we zeer trots op zijn, ze hebben een smallere snoet, grotere ogen en zijn winterhard, vriendelijk , mensvriendelijk en superslim van karakter.

Natuurlijk moeten ze in de winter wel een droge plek met b.v. lekker veel stro tot hun beschikking hebben om buiten te kunnen wonen.

Ze zijn zeer slim en je kan ze makkelijk van alles leren.

Mocht je hem/haar in huis willen gaan wennen hou er dan rekening mee dat er altijd een buitenhok(een eigen plek)met een uitloop aanwezig moet zijn.

Wel is en blijft het een varkentje dus het eist wel wat aanpassingen als je hem gedeeltelijk als huisdier wilt gaan houden.

Ook kunnen ze goed bij andere dieren zoals geiten schapen, kippen enz. Hou dan wel rekening met voeren.

Onze echte klein blijvende micro biggetjes kosten €595,- dit is inclusief alle kosten tot ze 7 /of 8 weken oud zijn dus ook alle dierenarts kosten entingen ontworming enz.

Wij staan garant dat de biggetjes gezond en geheel zelfstandig zijn zodra ze van ons het nest mogen verlaten.

sientje
Sientjebambi_baggertje_3
Door ons gefokte biggetjes

bambibambi_baggertje_2biggeborenin2006biggetjes_sientje1biggetjes_sientje2biggetjes_sientje3biggetjes_sientje4biggetjes1biggetjes3biggetjes5biggetjes6biggetjes7OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAnestje_juni2ollie_drachtig

Geef een reactie