Onze Microvarkentjes

 

De laatste jaren verkopen we biggetjes uit onze zeer kleine lijnen (geheel zelf gefokt en gecreëerd), welke ook wel micro  varkentjes worden genoemd.
(let wel op, dit is geen officieel ras en er zijn helaas een aantal fokkers die deze benaming gebruiken bij de verkoop van gewone mini varkentjes ,opletten dus waar en wat je aanschaft.

Ons Microvarkentje is het kleinst blijvende varkentje in Nederland en omliggende landen wij hebben dan ook onze fokdieren beschikbaar voor een aantal fokkers in Europa en daarbuiten  zodat we later ook dieren kunnen uitwisselen en de lijnen gezond kunnen houden.

We hebben o.a. gefokt op grotere ogen, ranker postuur, betere karakters en een goede gezondheid.

Onze aanschaf bedragen van de super kleine Microvarkentjes zijn €595,- (voorjaar 2019/zomer 2019)dit is o.a. inclusief castratie en andere kosten wij rekenen geen extra kosten achteraf tot aanschaf (7 a 8 weken).

De Microvarkentjes zijn geheel vrij van Engels, Canadees en Amerikaans bloed, o.a. omdat deze Minivarkentjes qua postuur(te groot/grof als volwassen mini) niet passen bij ons fokprogramma.

Onze microvarkentjes zijn minimaal 4 generaties micro anders noemen we ze nog mini.

De microvarkentjes zijn gemiddeld 30cm hoog en wegen als “gezond” volwassen micro rond de 15 a 20 kilo.

Voor de microvarkentjes geld ook dat geen enkel varkentje hoe klein dan ook en op welke manier gefokt kan zonder buiten verblijf met uitloop dit heeft te maken met de karaktertjes van varkentjes algemeen)

Wil je meer weten of weten of een microvarkentje iets voor je is neem dan contact met ons op of maak een afspraak om de ouder dieren in het echt te komen bekijken.

Voor de micro varkentjes is er een vrijblijvende /kosteloze wachtlijst.

Het is voor ons heel belangrijk dat mensen weten waar ze aan gaan beginnen en dat het biggetje qua karakter goed bij de nieuwe eigenaren past (op z’n plek is)

Ook na aanschaf hopen we dat mensen contacten als er vragen zijn zodat we ook kunnen helpen waar dat nodig blijkt te zijn.

Geef een reactie